Een paar weken voor de introductie kan Mercedes de orderboeken van de SLS AMG alweer sluiten. De sportauto is voor de komende achttien maanden uitverkocht, zo meldt De Telegraaf.

De Mercedes SLS AMG kent een vliegende start. De officiële marktintroductie volgt pas over een paar weken maar de auto is nu al uitverkocht voor de komende anderhalf jaar. De zestig beschikbare exemplaren dit jaar voor Nederland hebben allemaal al een koper gevonden.

In alle landen waar Mercedes actief is kan het merk rekenen op een grote belangstelling voor de SLS AMG. In Duitsland waren de beschikbare exemplaren voor 2010 eind vorig jaar al uitverkocht. Het merk gaat kijken of de productie opgevoerd kan worden maar is afhankelijk van de beperkte capaciteit van huistuner AMG en de toeleveranciers.

In Nederland kost de sportauto 242.976 euro. Een 6.2 V8 met 573 pk en 650 Nm koppel zorgt voor de aandrijving. De auto sprint in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt desgewenst een topsnelheid van 315 km/u. De spectaculaire vleugeldeuren zijn echter de grootste attractie van de SLS.