Einde Ralliart sportactiviteiten

Ralliart, bekend als Mitsubishi’s huistuner, beëindigt per 1 april haar autosport activiteiten. Vanwege de economische crisis wordt het bedrijf in zijn bestaan bedreigd.

Ralliart heeft laten weten de stekker uit de autosport activiteiten te trekken. Onder deze activiteiten vallen de ontwikkeling van Ralliart sportauto’s en de (technische) ondersteuning van autosport-teams. Daarnaast gaat het om de bijbehorende merchandising, de informatieverspreiding omtrent motorsport en het uitgeven van onderscheidingen voor de autosport.

Ralliart, een zelfstandig bedrijf, is hard getroffen door de economische crisis. Topman Masao Taguchi zegt in het persbericht: “Door de plotse verandering van de economische omstandigheden in 2008 is de situatie binnen ons bedrijf radicaal verslechterd. We zijn tot de conclusie gekomen dat we onze activiteiten zullen moeten terugschroeven vanaf eind maart.”

In het bericht wordt niet gesproken over Ralliarts andere activiteiten. Een belangrijke tak van het bedrijf houdt zich bezig met het tunen van Mitsubishi-modellen en het ontwikkelen van ‘aftermarket’ accessoires, kits en opvoersets. Bekend zijn de turbomotor opvoersets voor de Mitsubishi Lancer Evolution. Eind 2008 werden nog Ralliart-uitvoeringen gelanceerd van de Mitsubishi Colt en Lancer. Het is nog onduidelijk of deze activiteiten (op dezelfde wijze) blijven voortbestaan. Overigens zijn de merknaam en het logo van Ralliart eigendom van Mitsubishi.

Ralliart verzorgt al sinds 1984 autosport activiteiten voor Mitsubishi. In 2002 ging Ralliart op in Mitsubishi Motors Motor Sports. Zodoende is het bedrijf medeverantwoordelijk voor de successen van Mitsubishi in bijvoorbeeld de Dakar Rally en het FIA World Rally Championship.