Chrysler heeft een nieuwe 3,6 liter V6-motor ontwikkeld. Het blok debuteert volgend kwartaal in de nieuwe Jeep Grand Cherokee en moet op termijn zeven V6-motoren gaan vervangen.

De nieuwe Pentastar V6-motor is belangrijk voor Chrysler, aangezien het grootste deel van de Chrysler-, Jeep- en Dodge-modellen in de Verenigde Staten is uitgerust met een zescilinder. De nieuwe 3,6 liter motor moet op termijn zeven motoren gaan vervangen.

De brede toepassing van de motor wordt mogelijk door het gebruik van nieuwe Fiat-techniek, waar Chrysler tegenwoordig gebruik van mag maken. Er komen uitvoeringen van de V6 met MultiAir, directe inspuiting en een turbo.

Chrysler belooft dat de complete line-up van Chrysler-, Jeep-, Ram- en Dodge-modellen 25 procent zuiniger wordt met de komst van de nieuwe V6. De nieuwe Jeep Grand Cherokee krijgt de primeur. Chrysler geeft helaas nog geen specificaties vrij van de Cherokee met deze motor. Uiteindelijk wil Chrysler meer dan 400.000 exemplaren van het blok produceren in z’n motorenfabrieken in Trenton South.