Audi wil in 2020 de grootste premiumfabrikant op het gebied van elektrische auto’s zijn. In 2012 verschijnt het eerste elektrische model van Audi.

Audi heeft grootste plannen met elektrische auto’s. Het merk opende onlangs een 14.000 m2 groot ontwikkelingscentrum waar bijna 850 mensen zich hiermee gaan bezighouden. In 2020 moet vijf procent van de line-up van Audi bestaan uit elektrisch aangedreven modellen.

Zover is het nog niet, eerst legt het merk de focus op hybride. Daar heeft Audi nog een inhaalslag te maken want concurrenten als BMW, Mercedes en Lexus zijn hier al enige tijd mee bezig. De onlangs onthulde Q5 Hybrid is het eerste hybridemodel van Audi maar volgend jaar komt er ook van de A8 een hybride. Nog een jaar later kunnen we de eerste A6 Hybrid verwachten.

In datzelfde jaar komt de eerste elektrische Audi op de markt, de productieversie van de op de R8 gebaseerde e-Tron. Deze auto wordt in een gelimiteerde oplage gebouwd. Daarnaast werkt Audi aan een elektrische A1 én een stadsauto, samen met zustermerk Volkswagen. De eerste plug-in hybride verschijnt pas in 2014. Het algehele doel is om het brandstofverbruik van alle modellen in 2020 gemiddeld 30 procent lager te hebben.