Lancia Thema

“Het beste van twee werelden.” Zo omschrijft Lancia de nieuwe Thema, die voortkomt uit de samensmelting met Chrysler. Het is een van de drie nieuwe modellen die Lancia laat zien op de autosalon van Genève in maart.

Lancia heeft weer een vlaggenschip. De Thema volgt de stijlvolle Thesis op die vorig jaar met pensioen ging. De nieuwe Thema is het resultaat van de vrijage tussen Lancia en Chrysler. Lancia prijst de nieuwe Thema aan als ‘het beste van twee werelden: Amerikaans karakter met Italiaans design’. De achterwielaangedreven Thema draagt de nieuwe grille van Lancia, net als de andere modellen van het merk die op de autosalon van Genève staan.

De Thema komt met drie verschillende motoren op de markt. De 3.6 V6-benzinemotor is afkomstig van Chrysler en produceert 292 pk vermogen en 353 Nm koppel. De sedan heeft slechts 7,2 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/u te accelereren en bereikt een topsnelheid van 230 km/u. Standaard is deze motor gekoppeld aan een nieuwe, achttraps automaat. Naast deze benzinekrachtbron heeft de Thema twee 3,0 liter V6 dieselmotoren in de aanbieding, met 190 en 224 pk. Deze krijgen de beschikking over een automaat met vijf verzetten.

De Thema komt in oktober op de markt met twee uitrustingsniveaus. De sedan is aan te kleden met onder andere nappalederen bekleding op de stoelen of exclusief Poltrona Frau leder op het dashboard. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.