De AutoRai in Amsterdam opent vandaag de deuren voor het publiek maar aan de andere kant van oceaan vindt volgende week nóg een autoshow plaats. In New York debuteert de Lexus LF-Gh.

Lexus geeft alvast een visitekaartje af voor de volgende generatie GS. De LF-Gh conceptcar die volgende week op de autoshow van New York debuteert laat zien dat het ontwerp van de sedan zo goed als klaar is. Lexus belooft dat de nieuwe GS stijl, comfort en potente prestaties combineert met een lage CO2-uitstoot.

De LF-Gh is een hybride maar Lexus doet nog geen mededelingen over de techniek die achter de werkelijk enorme grille schuilgaat. Voor het productiemodel verwachten we een iets bescheidener exemplaar, de rest van het ontwerp zal grotendeels in tact blijven. De nieuwe GS komt in de tweede helft van 2012 op de markt.

Lexus zegt dat de sedan veel meer bagageruimte biedt dan het huidige model en dat ook de interieurruimte flink toeneemt. Het dashboard zal op de bestuurder zijn gericht. Omdat Lexus nog geen duidelijke foto’s van het interieur vrijgeeft moeten we dat maar geloven.