Hier is de nieuwe Porsche 911! De auto wordt officieel onthuld op de IAA in Frankfurt maar de eerste foto’s zijn voortijdig op internet beland.

Ja, dit is echt de nieuwe Porsche 911. Een eerste snelle blik op de foto’s doet je niet vermoeden dat je met een volledig nieuw model hebt te maken. Een nieuwe 911 is altijd een evolutie en moet in een oogopslag herkenbaar zijn als 911. En dat is ‘ie.

Aan de voorkant valt vooral op dat Porsche veel plaats heeft ingeruimd voor de led-dagrijverlichting. Ook de luchtinlaten zijn aanzienlijk groter dan bij het huidige model. De grootste verandering heeft plaats gevonden aan de achterkant, waar smalle lichtunits het aangezicht bepalen.

De 3.6 boxermotor uit het huidige model maakt plaats voor een zescilinder met 3,4 liter inhoud. Ook hier een evolutie dus. Officiële informatie ontbreekt nog maar de 911 zal zo’n 350 pk krijgen. De Carrera S krijgt een 3.8 met zo’n 400 pk en later volgen er nog veel meer (nóg) snellere varianten, al dan niet met cabriodak. Over iets minder dan een maand maakt de nieuwe 911 zijn werelddebuut op eigen bodem, op de autoshow van Frankfurt.