Van de supercar Lexus LFA verschijnt een hardcore versie, de LFA Nürburgring Package. Die naam is niet zomaar gekozen, want met de auto komt een jaarabonnement voor het gebruik van de Nordschleife.

Hoewel Lexus op de Autosalon van Genève de spotlights op de CT 200h zal zetten, loont het de moeite om de merkstand verder te verkennen. Het premiummerk neemt namelijk ook de supercar LFA mee. Niet de standaarduitvoering, maar een hardcore versie voor bestuurders die er regelmatig mee op het circuit willen rijden: de LFA Nürburgring Package.

Deze nieuwe uitvoering is voorzien van een grotere achtervleugel, een andere splitter aan de voorzijde, nieuwe lichtmetalen velgen met semi-slick banden. Dankzij deze aanpassingen moet de LFA meer grip op de weg – of op de track – hebben. Ook heeft het Japanse merk de ophanging stijver afgesteld.

De 4,8 liter V10-motor krijgt 10 paarden extra mee, waarmee het totaal vermogen op 562 pk uitkomt. De schakeltijden van de 6-traps sequentiële automaat zijn versneld van 200 naar 150 milliseconden. Overigens blijven de prestaties als voorheen, wat met een topsnelheid van 325 km/u en de 0-100 km/u-sprint in 3,7 seconden beslist niet slecht is.

De LFA met het pakket is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, mat zwart, oranje en ‘whitest white’. Voor de mat zwarte lak wordt een meerprijs berekend. De prijs van de speciale LFA is nog niet bekendgemaakt maar Lexus belooft de kopers alvast enige aantrekkelijke extra’s: een dag circuittraining op de Nürburgring plus een 365-dagen pas voor de Nordschleife.

Helaas is het aanbod beperkt. Er zullen slechts vijftig exemplaren van de LFA Nürburgring worden geproduceerd. Deze maken deel uit van de totale gelimiteerde oplage van vijfhonderd LFA’s. De kans dat de minder gefortuneerden onder ons de supercar ooit tegenkomen is daarmee wel erg klein. Loop de Lexus-stand in Genève daarom niet te snel voorbij!