Ruim voor de officiële introductie zijn de eerste foto’s van de Mercedes C-Klasse Coupé op internet beland. Veel meer dan de CLC die hij opvolgt is dit nieuwe model een klassieke coupé.

De eerste foto’s van de Mercedes C-Klasse Coupé zijn op internet terecht gekomen. Het Duitse tijdschrift Autobild publiceert de foto’s als eerste. De coupé volgt de CLC op, die nog op het vorige model C-Klasse is gebaseerd.

De nieuwe C-Klasse Coupé krijgt de nieuwe neus van de nog maar net onthulde vernieuwde C-Klasse. Ook profiteert het nieuwe model van het verbeterde dashboard. Opvallend is dat Mercedes dit keer heeft gekozen voor een klassieke coupévorm. Het merk met de ster heeft nu een volwaardige concurrent voor de BMW 3 Serie Coupé en Audi A5 in huis.

Het motorenaanbod zal grotendeels parallel lopen aan dat van de C-Klasse sedan, hoewel de instappers waarschijnlijk vervallen – bij een coupé horen potente motoren. Daarom zou Mercedes aan een AMG-versie met 500 pk sterke V8 werken. Het publiekdebuut van de C-klasse Coupé staat gepland voor de autosalon van Genève in maart.