Land Rover heeft op de autosalon van Brussel, die dit weekend van start gaat, een klein nieuwtje. Het merk onthult er de Defender X-Tech Limited Edition.

Land Rover presenteert de X-Tech Limited Edition. Hoewel gelimiteerd, vertelt het merk niet hoeveel exemplaren er gebouwd gaan worden van de speciale Defender. De bijzonderheden van het model zijn alleen optisch van aard.

Volgens Land Rover is de Limited Edition ‘raw and edgy’. De carrosseriekleur is zilver of goud en gecombineerd met een hoogglans zwart dak. Ook de wielkasten en wielen zijn in hoogglans zwart uitgevoerd. In het interieur zijn de stoelwangen vervaardigd van leder.

De speciale uitvoering is te verkrijgen als driedeurs of vijfdeurs en er zijn geen beperkingen bij het kiezen van de opties, de volledige optielijst is beschikbaar om de Limited Edition geheel naar eigen smaak aan te kleden. Onder de motorkap ligt de bekende 2.4 dieselmotor met 122 pk en 360 Nm koppel. In maart wordt de Limited Edition leverbaar, de prijs is nog niet bekend.