Mazda gaat met de tijd mee en werkt dan ook aan een elektrische auto. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Vooralsnog blijven de praktijktests beperkt tot Japan.

De Mazda Motor Corporation heeft bekendgemaakt dat het een elektrisch aangedreven auto ontwikkelt. Het model wordt gebaseerd op de Mazda Demio, het Japanse equivalent van de Mazda 2 (hier afgebeeld). Naar verwachting zal de auto een actieradius hebben van 200 km. Overige details zijn nog niet bekendgemaakt.

Met de elektrische Demio gaat het merk ervaring opdoen voor de verdere ontwikkeling van de elektrische aandrijflijn. Net als bij andere alternatieve aandrijvingen (waterstof, hybride) beperkt Mazda het testgebied tot Japan. Daar krijgen overheidsinstanties en bedrijven begin volgend jaar de mogelijkheid de elektrische Demio te leasen.

Volgens de ‘Bouwstenenstrategie’ van het merk worden innovaties stapsgewijs geïntroduceerd. De Europese markt moet daarbij wachten tot de techniek productierijp is. Voorlopig richt Mazda zich hier op de Sky Activ-technologie, waarmee de CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Voor Mazda Motor Nederland blijven brandstof aangedreven auto’s in de nabije toekomst centraal, zo laat de importeur weten.