Mercedes werkt hard aan de nieuwe B-Klasse. De eerste kleimodellen zijn af en het Britse tijdschrift AutoExpress heeft de eerste foto’s.

AutoExpress publiceert foto’s van het eerste kleimodel – schaal 1 op 4 – van de nieuwe Mercedes B-Klasse, die later dit jaar wordt onthuld. Het schaalmodel geeft al een heel aardige indruk van de styling van de nieuwe compacte Mercedes.

Mercedes houdt vast aan het bestaande recept van de B-Klasse. De vouwen aan de zijkant zijn ook te vinden op de nieuwe CLS. De B-Klasse krijgt een duidelijk familiegezicht mee, het ontwerp is dynamischer dan bij de huidige generatie. De BlueZero conceptcar (derde foto) gaf al een duidelijke verwijzing naar dit ontwerp.

De B-Klasse is de eerste auto die de vruchten plukt van de samenwerking tussen Mercedes en Renault. De MPV krijgt compacte Renault-motoren onder de motorkap, waaronder de 1.4 TCe-motor. Aan de bovenkant van het gamma monteert Mercedes eigen krachtbronnen, zoals de nog verse 1.8 turbomotor. De B-Klasse komt wederom alleen als 5-deurs op de markt.