Land Rover presenteert van de Range Rover Sport en de Discovery 4 de dieseluitvoeringen voor modeljaar 2012. Mede dankzij een nieuwe automaat zijn het verbruik en de CO2-uitstoot afgenomen. Het merk kleedt de nieuwe diesels nog luxer aan.

Land Rover heeft de dieseluitvoeringen van twee modellen aangepakt. Zowel de Range Rover Sport als de Discovery 4 profiteren nu van hetzelfde vermogen – of van 2 pk extra – terwijl het brandstofverbruik en de CO2-emissie zijn afgenomen. Dit danken de modellen onder meer aan de aangepaste brandstofinspuiting, die net als een waterbesparende douchekop minder vloeistof tegelijk afgeeft.

Ook wordt diesel bespaard door de introductie van de nieuwe ZF 8HP70 automatische transmissie. Met deze 8-traps automaat kunnen de Sport en Discovery bediend worden via de Drive Select-draaiknop. Schakelpeddels aan het het stuur, waarmee handmatig geschakeld kan worden, horen er eveneens bij.

Het verbruik van de Range Rover Sport met 3.0 SDV6-motor is afgenomen van 9,2 tot 8,8 l/100 km (1 op 11,4). De gemiddelde CO2-uitstoot is meegedaald van 243 tot 230 g/km. Voor de 3.0 TDV6-dieselmotor – die in beide modellen ligt – liggen deze waarden nu op 8,5 l/100 km (1 op 11,8) en 224 g/km CO2. In de Discovery stoot de 3.0 SDV6 nu 230 g/km aan CO2 uit. De diesels voldoen alle aan de EU5-emissienorm en zijn standaard voorzien van een partikelfilter.

Tegelijk met de motorische verbeteringen krijgen de twee SUV’s een minimale ‘make-over’, zoals een aangepaste grille voor de Sport en nieuwe lichtmetalen velgen en optiepakketten voor de Discovery. Het interieur wordt vooral luxer.

Er zijn nu bijvoorbeeld, al dan niet tegen een meerprijs te verkrijgen, een touch screen dat tegelijkertijd twee functies (bijvoorbeeld navigatie en een film) kan weergeven, ‘Say What You See’ spraakbediening en draadloze hoofdtelefoons voor het entertainmentsysteem achterin. De Hi-line en Premium audiosystemen zijn verbeterd en worden nu met zeventien luidsprekers geleverd. De prijzen van de twee SUV’s voor modeljaar 2012 zijn nog niet bekend.