Jaguar Bertone B99

De klassiek vormgegeven Bertone B99 Concept, die op de autosalon van Genève staat te pronken, zal helaas niet verder komen dan de conceptfase. Jaguar laat weten dat het merk andere designplannen heeft voor de toekomstige sedan in het D-segment.

Bertone solliciteert openlijk bij Jaguar. Het Italiaanse designhuis wil graag een nieuw Jaguar-model, dat onder de XF in het gamma komt, tekenen. De prachtige B99 Concept zal echter nooit in productie gaan. Jaguar heeft hele andere plannen voor de toekomstige Mercedes C-Klasse-concurrent.

Adrian Hallmark, merkdirecteur bij Jaguar zegt tegen Automotive News: “Het is niet onze conceptcar. We waarderen het feit dat Bertone Jaguar als merk interessant genoeg vindt om een conceptcar voor te tekenen. We zijn er ook niet tegen, of uitgesproken voor maar het is niet onze auto.”

In 2013 of 2014 komt de nieuwe, achterwielaangedreven sedan op de markt. Hallmark laat weten dat het definitieve ontwerp nog niet bepaald is: “We hebben nog een hoop werk te doen maar we hebben genoeg ideeën op de plank liggen.”