De subsidiepot van drie miljoen euro voor het stimuleren van elektrische mobiliteit in Amsterdam is leeg. In mei beslist de gemeente of er een vervolg komt.

Amsterdam stelde drie miljoen euro beschikbaar om elektrisch rijden in de hoofdstad te stimuleren. Particulieren en bedrijven kregen tot 5.000 euro subsidie bij aanschaf van een elektrisch voertuig met een minimale actieradius van 60 kilometer. Ook kreeg de koper een parkeerplaats met laadpaal voor zijn deur en een laadpas om gratis op te laden.

Mocht je in Amsterdam wonen en een elektrische auto willen aanschaffen dan vis je nu dus achter het net. In totaal zijn er met de subsidieregeling 260 elektrische voertuigen aangeschaft. een groot deel daarvan is van het type Piaggio MP3 Hybrid, een driewielige plug-in hybride scooter die je met een B-rijbewijs mag rijden. Ook diverse Tesla’s Roadster, Tazzari’s Zero, Mitsubishi’s iMiEV, Nissans Leaf en Thinks City zijn dankzij de subsidieregeling aangeschaft.

Volgens de gemeente zijn de eerste 260 elektrische voertuigen een eerste stap voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Of de regeling een vervolg krijgt is nog niet zeker, daarover beslist de gemeente in mei.