De finalisten voor de World Car of the Year 2011 zijn deze week bekendgemaakt op de autosalon van Genève. De Nissan Leaf, Europees Auto van het Jaar, dingt ook in de wereldwijde strijd mee naar de titel. Daarnaast komt de Leaf in aanmerking voor de World Green Car-titel.

Over anderhalve maand, tijdens de New York International Auto Show, maakt de onafhankelijke organisatie World Car Awards bekend welke auto de felbegeerde titel World Car of the Year in 2011 mag dragen. Inmiddels heeft de jury, bestaande uit 66 gerenommeerde autojournalisten uit 24 landen, bepaald welke modellen nog meedingen.

Op de autoshow in Genève, die afgelopen week is geopend, zijn de drie finalisten bekendgemaakt. Daaronder zit de Nissan Leaf, die in Europa al de titel Auto van het Jaar 2011 mag dragen. De andere twee kanshebbers zijn de Audi A8 en de BMW 5-serie.

Behalve de hoofdprijs zijn er ook nog specifieke onderscheidingen te winnen. Voor World Performance Car komen nog in aanmerking: de Ferrari 458 Italia, de Mercedes-Benz SLS AMG en de Porsche 911 Turbo. De 458 Italia is tevens finalist voor de titel World Car Design of the Year, met als concurrenten de Alfa Romeo Giulietta en de Aston Martin Rapide. Ook de Nissan Leaf dingt mee naar een specifieke award, namelijk die van World Green Car. Om die titel strijdt de elektrische auto met de BMW 320d EfficientDynamics Edition en de Chevrolet Volt.

De winnaars worden bekendgemaakt op 21 april aanstaande.