Subaru onthult op de autoshow van Tokio eind deze maand de Advanced Tourer Concept. Die is zowel qua design als techniek een grote stap vooruit en laat zien waar Subaru de komende jaren heen wil.

Subaru verrast vriend en vijand met de aankondiging van de Advanced Tourer Concept. Deze sports tourer, zoals Subaru de auto graag noemt, kun je zien als een stationwagenversie van de toekomstige Impreza, hoewel Subaru nadrukkelijk niet de naam Impreza gebruikt.

Het design van de Tourer Concept is een voorbode van alle toekomstige Subaru’s. Dynamisch, coupé-achtig: die twee termen omschrijven het ontwerp van deze conceptcar het best. De auto heeft een glazen dak en in het interieur domineert een groot scherm voor internet, televisie en navigatie.

De techniek is veelbelovend. Uiteraard draait alles nog steeds om de boxermotor maar dit nieuwe exemplaar heeft een cilinderinhoud van slechts 1,6 liter en is voorzien van directe injectie en een turbocompressor. Bovendien is de viercilinder gekoppeld aan een elektromotor waarmee de Tourer Concept een heuse hybride is. Met de elektromotor is het mogelijk om over kleine afstanden geheel elektrisch te rijden. Uiteraard heeft deze Subaru vierwielaandrijving.

Wanneer we deze techniek gaan zien in nieuwe modellen van Subaru is nog niet bekend. Subaru bewijst in ieder geval dat dé twee kernwaarden van het merk – de boxermotor en vierwielaandrijving – hand in hand kunnen gaan met schone technieken.