Suzuki laat op de autoshow van Tokio eind november de bijzondere Regina Concept zien. Dit aerodynamisch vormgegeven studiemodel heeft een CO2-uitstoot van 70 g/km.

De Regina is Suzuki’s visie op een toekomstige compacte auto. Compact. Dat is dit studiemodel zeker, met een lengte van slechts 3,55 meter. Het ontwerp oogt gestroomlijnd en is dat ook. Suzuki belooft een 10 procent betere aerodynamica dan bij bestaande modellen.

Het ontwerp draagt veel klassieke elementen en is een interessante mix van verschillende stijlen. De achterste wielkasten doen denken aan die van de aloude Citroën 2CV en de wijze waarop de daklijn en de C-stijl bijeenkomen zagen we eerder op de Lancia Ypsilon.

De techniek is veelbelovend en hopen we binnenkort terug te zien in productiemodellen. Een 800 cc turbomotor met directe inspuiting zorgt voor de aandrijving. Met deze krachtbron rijdt de Regina 1 op 32 en stoot ‘ie slechts 70 g/km CO2 uit. Het lage gewicht van slechts 730 kg helpt ook mee om deze mooie cijfers te realiseren.