De Mercedes-Benz A-Klasse vormt de basis voor een nieuwe, fraaie vierdeurs coupé. Dit model debuteert als conceptcar op de autoshow van Peking, onder de naam Concept Style Coupé.

Op de autoshow van Peking, die volgende week van start gaat, onthult Mercedes de Concept Style Coupé. Deze auto staat op het platform van de nieuwe A- en B-Klasse en heeft dus in de basis voorwielaandrijving. Dat ‘probleem’ vangt Mercedes op door deze vierdeurs coupé van 4Matic vierwielaandrijving te voorzien.

Met een lengte van 4,64 meter is de Style Coupé 5 centimeter langer dan de C-Klasse. De dynamische lijnen kennen we deels van de A-Klasse en zijn op deze conceptcar opnieuw fraai toegepast. De koplampen lichten bij stilstand rood op en de achterlichten zijn ‘rood metallic’. Het glazen dak en de portieren zonder omlijsting maken het coupé-gevoel compleet. Het ruitvormige motief in de grille komt terug op de diffuser en de wielspaken van de 21 inch wielen.

Het dashboard heeft volgens Mercedes de vorm van een vleugel maar deelt vooral veel elementen met de werkplek van de A- en B-Klasse. De uitstroomopeningen van de ventilatie zijn verlicht, de kleur verandert mee met de ingestelde temperatuur. Verder maakt Mercedes gebruik van vele luxe materialen, zoals chroom, leder, suède, Alcantara en aluminium.

Onder de gewelfde motorkap ligt een 2.0 turbobenzinemotor met 211 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een 7G DCT-automaat. Het productiemodel krijgt naast deze en iets minder krachtige benzinemotoren ook de beschikking over diesels. Omdat de Style Coupé ‘vrijwel productierijp’ is verwachten we het productiemodel volgend jaar al op de markt.