Top Gear Awards 2012

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May van het wereldberoemde tv-programma Top Gear zijn eruit: de Toyota GT86 is volgens hen de Auto van het Jaar.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn eruit. De TopGear Auto van het Jaar is de Toyota GT86. Wat zegt dat? Zoals bij elke verkiezing niet erg veel maar wel dat het een goede en vermakelijke auto is.

Naast de hoofdprijs zijn er nog vele categorieën waarin Top Gear awards uitdeelt. De beste supercar is de Ferrari F12berlinetta maar omdat de heren blijkbaar niet konden kiezen hebben ze ook maar een categorie ‘beste hypercar’ in het leven geroepen. De Pagani Huayra gaat er met die prijs vandoor. De cabrio van het jaar is de McLaren 12C Spider.

Natuurlijk zijn er ook ‘normale’ categorieën. De BMW 320d Touring is de ‘beste allrounder’ van het jaar, de Fiat Panda 4x4 wint in de categorie SUV’s, de Ford Focus is de beste ‘hot hatch’, de Range Rover mag zich het 'beste luxepaard' noemen en de titel ‘lekkerste leasebak’ wordt toegekend aan de Mercedes-Benz A-Klasse. En na het uitdelen van alle prijzen bleef de Volkswagen Golf met lege handen staan. Dat kan natuurlijk niet bedoeling zijn, en daarom mag de Golf zich de ‘precies de auto die je nodig hebt van het jaar’ noemen.