Aston Martin heeft enkele verbeteringen doorgevoerd aan de V8 Vantage. Je zou deze wijzigingen een facelift kunnen noemen maar aan het uiterlijk verandert nagenoeg niets.

Het ontwerp van de Aston Martin V8 Vantage blijft intact. Gelukkig maar, dit is zo’n auto waar je beter niet aan kunt komen. En dus heeft het merk de wijzigingen beperkt tot een iets andere voorbumper met splitter, gewijzigde luchtinlaten aan de zijkant en een nieuwe diffuser aan de achterzijde.

Technisch zijn de wijzigingen ook beperkt. Het basismodel krijgt enkele van de upgrades van de S, zoals een scherpere besturing, betere remmen en bredere banden. De 4,7 liter grote V8 levert onveranderd 426 pk. Een zestraps automaat is standaard. Optioneel levert Aston Martin een geautomatiseerde handbak, die nu zeven in plaats van zes trappen kent.

Voor de Aston Martin V8 Vantage S blijft alles bij het oude, op de optische vernieuwingen na. Het vermogen ligt onveranderd op 436 pk. De V12 Vantage blijft buiten schot bij deze update. Wel komt later dit jaar de exclusieve V12 Zagato op de markt.