Infiniti wacht nog even tot de autosalon van Genève met de officiële onthulling van de Emerg-e Concept. Wij genieten inmiddels van de eerste uitgelekte beelden van dit wonderschone studiemodel.

Infiniti overtreft zichzelf. De Emerg-e is afgaande op de eerste beelden fraai, beeldschoon zelfs. Een ontwerp dat een Ferrari of Aston Martin niet zou misstaan. Toch is de Emerg-e anders, hier namelijk geen brullende V8- of V12- motor maar een elektrische aandrijving.

Toch laat Infiniti onder de achterruit een motor zien. Die motor is een range extender, waarmee de accu’s worden opgeladen als deze bijna leeg zijn. Of de verbrandingsmotor ook meehelpt met de aandrijving is niet bekend – daarvoor moeten we de officiële informatie afwachten.

Of de Emerg-e in productie gaat? We kunnen het alleen maar hopen. Infiniti liet een aantal jaar geleden met de Essence Concept al zien dat het merk over zeer getalenteerde ontwerpers beschikt. Op de autosalon van Genève – die over ruim een week van start gaat – weten we meer.