Mercedes-Benz onthulde eerder deze week de nieuwe SL 63 AMG. Nu geeft het merk meer specificaties vrij van de snelste SL.

De 5,5 liter V8 in de Mercedes-Benz SL 63 AMG levert 537 pk vermogen en 800 Nm koppel. Als je dit niet genoeg vindt dan biedt het AMG Performance Package uitkomst. Het vermogen stijgt dan naar 564 pk, het koppel naar 900 Nm.

De prestaties zijn indrukwekkend. Van 0 tot 100 km/u accelereert de SL 63 AMG in slechts 4,3 seconden en met het Performance Package gaat daar nog 0,1 seconde vanaf. De topsnelheid van beide versies is begrensd op 250 km/u en 300 km/u.

Hoewel het brandstofverbruik bij een AMG wat minder van belang is heeft Mercedes de auto 30 procent zuiniger gemaakt. Dat betekent dat je in theorie 3 kilometer verder komt op een liter benzine. Voor de nieuwe SL 63 AMG geeft Mercedes een verbruikswaarde op van 9,9 l/100 km (1 op 10,1).

Het lagere verbruik wordt niet alleen gerealiseerd door de nieuwe biturbomotor, maar ook door het start/stop-systeem en de nieuwe, efficiënte automaat met zeven versnellingen – door Mercedes AMG Speedshift MCT genoemd. Ook het gewicht van de auto is lager, 125 kilogram om precies te zijn. Dat komt door de toepassing van lichte materialen als aluminium en koolstofvezel.

Het onderstel is standaard voorzien van een doorontwikkelde versie van ABC, Active Body Control. Dit systeem kent twee rijprogramma’s, die ook invloed hebben op de besturing. Ook de mate van ingrijpen door het ESP-systeem kun je instellen.