Audi heeft de nieuwe infotaimentsystemen van de A3 gepresenteerd op de technologiebeurs CES in Las Vegas. De begeleidende foto’s bieden alvast een blik op het binnenste van de nieuwe A3.

Op de autosalon van Genève in maart wordt de nieuwe A3 onthuld. Toch laat Audi ons al voorzichtig kennismaken met de auto. Dat allemaal dankzij het vernieuwde MMI infotainmentsysteem, dat debuteert op de A3. Op de technologiebeurs CES in Las Vegas heeft Audi dit systeem gepresenteerd, begeleid met foto’s van het binnenste van de nieuwe A3 én een tekening van de A3 op het beeldscherm in de auto.

Het dashboard van de nieuwe A3 heeft veel weg van dat in de A1. De ronde ventilatieroosters zijn de meest opvallende overeenkomst. Verder valt op dat Audi het aantal knoppen zoveel mogelijk heeft beperkt. De startknop bevindt zich op de middentunnel.

Het uiterlijk van de nieuwe A3 borduurt duidelijk voort op dat van de huidige. De nieuwe familiegrille met afgeronde hoeken en opvallende led-dagrijverlichting zijn de belangrijkste vernieuwingen. Met alleen die constatering zou je de auto overigens tekort doen, want geen plaatwerkdeel is hetzelfde, in vergelijking met het huidige model.