Audi Q3

Nog twee nachtjes slapen en dan weten we welke verrassing Audi meebrengt naar de North-American International Auto Show in Detroit. Nu alvast enkele hints…

Audi neemt een conceptcar mee naar de autoshow in Detroit. Het is een versie die wordt afgeleid van de hiernaast afgebeelde Q3 cross-over. Dat heeft Audi-CEO Rupert Stadler gisteren verklapt in een interview met persbureau Bloomberg.

Het interview gaat over Audi’s strategie om marktaandeel te winnen in de Verenigde Staten. “We zien mogelijkheden in het SUV- en sedan-segment,” zegt Stadler. Een van de ideeën is om een sedan-uitvoering van de Audi A3 te lanceren.

De topman liet zich ontvallen dat een ‘Vail Concept versie van de Q3 SUV’ zal worden getoond op de autoshow van Detroit, die aanstaande maandag opent voor de pers. De techniek zal identiek zijn aan die van de Q3 – die bij ons maar nog niet in de V.S. op de markt is – maar verder wil Audi nog geen informatie geven.

Het ‘thematische studiemodel’ is vernoemd naar het ski-oord Vail in Colorado, dus vul de details zelf maar in… Een opgeruigde versie? Een Allroad-uitvoering? Het meest voor de hand ligt een Q3 die is aangepast aan de smaak van de Amerikaanse consumenten. Zo kan het merk uit Ingolstadt uittesten of de Amerikaanse markt klaar is voor de cross-over die ontworpen werd voor Europa.