Lotus gaat geen zes nieuwe modellen op de markt brengen, zoals in het ambitieuze en veelbelovende toekomstplan van het merk staat. Maar niet getreurd, er komen wel degelijk nieuwe auto's aan.

De overname van Lotus-eigenaar Proton heeft veel onzekerheid gebracht voor het Britse merk. De ambiteuze toekomstplannen, die een gezicht kregen dankzij zes fraaie conceptcars, stonden ineens op losse schroeven. Er lijkt nu eindelijk wat meer duidelijkheid te komen.

Lotus mag nieuwe modellen ontwikkelen en als je aan het wachten bent op de nieuwe Esprit dan is er goed nieuws: de komst van dat model lijkt vrijwel zeker veiliggesteld, omdat de ontwikkeling al was gestart. Het plan om zelf een motor en een versnellingsbak te ontwikkelen voor die auto lijkt het niet te gaan halen.

En hoe zit het met de andere conceptcars, de Eterne, Elise, Elite, Elan en Ethos? Lotus gaat een nieuw, realistisch toekomstplan maken waarin nog een of twee modellen uit dit rijtje voor komen. Het kleine Britse merk krabbelt weer langzaam overeind, iets wat in de komende jaren gestalte moet gaan krijgen.