McLaren voorziet de MP4-12C van een technische update. Belangrijkste wijziging is dat de 3.8 V8 25 pk meer vermogen produceert.

De McLaren MP4-12C krijgt er 25 pk vermogen bij. Dat heeft geen invloed op de ‘0-100 km/u’-tijd maar wel op de topsnelheid, die ligt nu op 333 km/u – een toename van 3 km/u. Ook accelereert de McLaren sneller van 100 naar 200 km/u. Dat is mede te danken aan de aanpassingen die zijn doorgevoerd aan de automatische versnellingsbak. Hij schakelt sneller en soepeler.

De Intake Sound Generator, die motor- en uitlaatgeluid naar het interieur begeleidt, produceert nu een meer aansprekend geluid. McLaren biedt vanaf oktober Vehicle Lift aan op de optielijst. Met dit systeem kun je de bodemspeling vergroten, handig bij drempels. Een aantal verbeteringen komt voort uit feedback van huidige klanten. Zo is de aanraaksensor om de portieren te openen vervangen door een knop en werkt de airconditioning stiller.

De vernieuwde McLaren MP4-12C wordt vanaf oktober geleverd. In Engeland brengen de verbeteringen een kleine prijsstijging met zich mee, de prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend gemaakt. Bestaande klanten kunnen een aantal van de updates, waaronder de vermogensboost, kosteloos laten aanbrengen bij de McLaren-dealer.