Als je na 1 juli 14 procent bijtelling wilt op een nieuwe leaseauto dan is er genoeg keus. Ondanks de strengere CO2-grenzen zijn veel merken erin geslaagd de CO2-uitstoot voldoende te verlagen. Een overzicht.

Update: bekijk alle auto's met 14 procent bijtelling in 2013

1 juli. Het is de datum die je in autocommercials veelvuldig voorbij ziet komen. Het is de datum waarop de grenzen om in aanmerking te komen voor een laag bijtellingstarief worden aangescherpt. Toch blijft er genoeg over om te kiezen.

Dat er veel stadsauto straks nog profiteren van 14 procent bijtelling zal je niet verbazen maar dat is voor de zakelijke rijder nauwelijks interessant. De grootste auto die nu en straks tegen het lage belastingtarief is te leasen is de Fisker Karma met een CO2-uitstoot van 51 g/km en een vanafprijs van ruim 116.000 euro.

Past die niet in het leasebudget dan kun je bij Peugeot binnenlopen voor een 508 Hybrid4, de enige middenklasser met 14 procent bijtelling. Ook interessant is de Ford Focus 1.6 TDCi ECOnetic, die als hatchback en Wagon is te verkrijgen. Of de Renault Megane dCi 110, die als hatchback, Coupé en Estate van 14 procent bijtelling geniet.

Ook de nog altijd populaire hybrides van de Japanse merken houden na 1 juli hun lage bijtellingstarief. Toyota heeft de Prius, nu ook als Wagon, en de Auris Full Hybrid, bij Honda kun je aankloppen voor een Insight en Lexus biedt de CT 200h aan. En dan zijn er natuurlijk ook nog talloze zuinige diesel- of benzinemodellen uit het B-segment, zoals Volkswagen Polo, Fiat Punto en de Peugeot 208.

Hieronder vind je een overzicht van alle 14 procent-modellen na 1 juli 2012.