Begonnen als studiemodel maar nu productierijp gemaakt: de Volkswagen Beetle Fender Edition. Deze muzikale Beetle heeft een dashboard dat gelijkenissen vertoont met een Fender gitaar.

Fender is een wereldberoemd gitaarmerk en presenteert samen met Volkswagen de Beetle Fender Edition. De auto was al eerder te zien als studiemodel op de autoshow van Frankfurt en Volkswagen heeft nu besloten om deze speciale uitvoering op de markt te brengen.

De Beetle Fender Edition is te herkennen aan de zwarte carrosseriekleur, de 18 inch ‘disc’ lichtmetalen wielen, chromen buitenspiegels en Fender-logo’s. Het dashboard is opgeleukt met een inleg die doet denken aan het materiaal waarvan een gitaar is gemaakt. De stiksels van de stoelen zijn bijpassend.

Uiteraard heeft de Beetle Fender een goede muziekinstallatie. In samenwerking met Panasonic ontwikkelde Fender een tienkanaals versterker en negen luidsprekers, die samen 400 watt vermogen hebben. De Beetle Fender Edition komt in het najaar op de markt, prijzen zijn nog niet bekend.