Dringen geblazen bij Ferrari F12berlinetta

Bij de Ferrari-stand is heel wat volk op de been. Hordes journalisten verdringen zich als kleine jongetjes om de nieuwe F12berlinetta te zien.

Het is bijna aandoenlijk. Er staat een rij van journalisten en fotografen bij de Ferrari-stand. Ze staan geduldig te wachten om ‘naar binnen’ te mogen en de nieuwe F12berlinetta van dichtbij te bekijken.

En geef iemand eens ongelijk. De F12berlinetta is een indrukwekkend apparaat. Dat wordt bevestigd door het bordje met de specificaties, waarop te lezen valt dat de auto 740 pk vermogen en 650 Nm koppel heeft.

Op de foto’s is het meest bijzondere én functionele designelement van de F12 moeilijk te zien. Aan de zijkanten van de motorkap zit een gat dat in het voorscherm weer uitkomt. Hier doorheen stroomt rijwind voor een optimale aerodynamica. Je ziet en profil sierlijke lijnen, die dienen om de lucht naar achteren te begeleiden.

De voorkant vertoont veel minder gelijkenissen met de FF dan je op basis van de foto’s zou denken. De F12berlinetta is veel agressiever vormgegeven en de koplampen zijn smaller van vorm. De nu al controversiële achterkant is in werkelijkheid indrukwekkend. Hier wil je best een tijdje achter blijven rijden maar de kans is groter dat ‘ie aan de horizon verdwijnt.