Lamborghini trekt alle aandacht op de autosalon van Genève met de Aventador J. Deze bizarre creatie is letterlijk uniek, er wordt maar een exemplaar gebouwd. Dat ene exemplaar is inmiddels verkocht.

Meer dan 2,2 miljoen euro. Dat is wat een onbekende particulier heeft betaald voor de Aventador J. Hij of zij krijgt daarvoor een in alle opzichte unieke creatie. Er bestaat namelijk maar een exemplaar, de auto die op dit moment schittert op de autosalon van Genève.

De Aventador J heeft geen voorruit, geen dak en geen windscherm. Een helm dragen is dus een must want anders moet je vliegen happen. De achteruitkijkspiegel is het hoogste punt van de J en is inschuifbaar in de carrosserie. De auto is slechts 111 centimeter hoog.

Onder de bijzondere koets schuilt de bekende 6,5 liter grote V12 met 700 pk. De Aventador J haalt daarmee een topsnelheid van 300 km/u. Door het gebruik van nieuwe en door Lamborghini gepatenteerde lichtgewicht legeringen weegt de speciale Aventador ‘slechts’ 1.575 kilogram. Volgens zijn makers is deze auto ‘de meest compromisloze supercar van Lamborghini ooit’. Dat geloven we meteen.