Ferrari F12berlinetta

De spectaculaire F12berlinetta is nog maar net onthuld of Ferrari kijkt alweer uit naar het volgende hoogtepunt: de opvolger van de Enzo. Eind dit jaar wordt ‘ie voor het eerst getoond.

Met z’n 740 pk is de F12berlinetta de ‘meest krachtige straat-Ferrari ooit’. Die titel mag de opvolger van de 599 GTB Fiorano slechts een jaar dragen want Ferrari gaat nog een stap verder. De gelimiteerde Enzo uit 2002 krijgt namelijk een opvolger.

Die zal geen Enzo heten maar waarschijnlijk wel weer worden gebouwd in een gelimiteerde oplage. Automotive News weet te melden dat de auto eind dit jaar wordt getoond aan een select groepje klanten, om zijn grote publieksdebuut te beleven op de autoshow van Detroit of Genève begin 2013.

De Enzo-opvolger wordt een soort van Formule 1-auto voor op straat, want zijn vermogen zal dat van de F12berlinetta overtreffen. Reken dus op zo’n 800 pk, afkomstig van een V12 – die wordt afgeleid van het exemplaar dat in de F12berlinetta en FF ligt. Ferrari gaat geen turbo’s toevoegen om meer vermogen uit de twaalfcilinder te persen. De Enzo-opvolger krijgt een body van koolstofvezel en zal dus waarschijnlijk minder wegen dan de F12.