Bentley gaat niet over een nacht ijs bij de ontwikkeling van haar SUV. De Exp 9 F conceptcar die op de autosalon van Genève stond wordt op diverse punten aangepast.

Bentley kreeg de hoon van zowat de hele wereldpers over zich heen na de onthulling van de Exp 9 F conceptcar. Het ontwerp moest het ontgelden, de Exp 9 F zou te intimiderend zijn. De hoge heren bij Bentley hebben alle kritiek van huidige klanten en de pers geduldig aangehoord en gaan er nu mee aan de slag.

Het Britse tijdschrift Autocar meldt dat Bentley vooral de voorkant van de auto wil wijzigen. Ook moet de auto als totaal minder breed worden, waarmee hij meer geschikt is voor Europese wegen – het studiemodel is namelijk 2 meter breed. Overigens is de Exp 9 F in de basis al veel eerder ontwikkeld. Eerdere plannen om een SUV op de markt te brengen hebben echter een tijd in de ijskast gestaan.

Voor de techniek kan Bentley aankloppen bij Volkswagen. De hybridetechniek van de Touareg vindt zijn weg naar de Bentley SUV. Niet in combinatie met een V6, maar met de nieuwe achtcilinder uit de Continental. Een kleinere motor zou de prestaties van de Exp 9 F Bentley-onwaardig maken.