Mercedes-Benz heeft de GLK bijgeschaafd. De scherpe kantjes zijn eraf gehaald waardoor de SUV wat vriendelijker oogt.

Volgens Mercedes-Benz combineert de vernieuwde GLK de looks van een klassieke terreinauto met die van de huidige moderne Mercedes-modellen. Die omschrijving is wellicht het meest treffend voor de gefacelifte GLK, waarbij vooral de nieuwe grille en koplampen opvallen. Led-dagrijverlichting ontbreekt uiteraard niet.

Aan de achterkant zijn de wijzigingen veel kleiner, het blijft bij nieuwe lichunits. In het interieur zijn nieuwe kleurstellingen, verbeterde materialen en led-verlichting te vinden. De automaathendel zit op een andere plaats aan de stuurkolom waardoor er nu extra ruimte is voor een opbergvak.

De vernieuwde GLK krijgt de beschikking over vele moderne actieve veiligheidssystemen uit de E- en S-Klasse. Een noviteit is dat de intelligente verlichting ook geschikt is voor gebruik in het terrein. De GLK wordt later dit jaar leverbaar met zes dieselmotoren en een zescilinder benzinemotor. De nieuwe BlueTec dieselmotor voldoet dankzij het additief AdBlue en een speciale katalysator nu al aan de strenge Euro6 uitlaatgasnorm. Dankzij de toepassing van onder andere een start/stop-systeem zijn de andere motoren zuiniger en schoner geworden.