Volkswagen leukt de autoshow van Leipzig op met de wereldpremière van de Scirocco GTS. Met diverse stijlelementen uit de jaren ’70 en ’80 kijkt de GTS terug naar het verleden.

Volkswagen toont op de autoshow van Leipzig de Scirocco GTS. Het meest opvallend aan deze uitvoeringen zijn de zwart/rode racestrepen die over de motorkap, het dak en de achterklep lopen. Verder heeft de GTS rode remklauwen, sportievere voor- en achterbumper, zijskirts en rode buitenspiegels. De difussor en dakspoiler zijn geleend van de Scirocco R.

De wielen zijn speciaal voor de GTS ontworpen. Ze meten 18 inch en dragen de naam Thunder. In het interieur is meer nostalgie te vinden. Zo heeft deze Scirocco de kenmerkende ‘golfbal’ versnellingspookknop. De kleuren rood en zwart keren terug op de stoelen en deurpanelen.

De GTS is niet zo krachtig als de Scirocco R maar allerminst slecht bedeeld. Onder de motorkap ligt de bekende 2.0 TFSI-motor met 210 pk. De GTS komt zeer waarschijnlijk ook naar Nederland maar wanneer en wat ‘ie moet kosten is nog niet bekend.