Land Rover staat aan de vooravond van een indrukwekkend modeloffensief. Het assortiment wordt in de komende 7 jaar met zeven modellen uitgebreid.

In 2020 bestaat het assortiment van Land Rover uit zestien modellen. Je leest het goed: zestien. Of ze allemaal in Nederland leverbaar worden is nog even afwachten en of alle plannen worden waargemaakt ook, maar dat we de komende jaren veel nieuws uit Engeland kunnen verwachten staat vast. Designdirecteur Gerry McGovern heeft tegenover Autocar een boekje opengedaan over de toekomstplannen.

De nieuwe line-up draait om drie modellijnen: de luxe Range Rover-modellen, de ‘gewone’ SUV’s en de Defender-modellen. Om met die laatste te beginnen: zoals bekend moet de klassieke Defender het veld ruimen voor een model dat voorkomt uit de DC100 Concept. De nieuwe Defender-lijn bestaat uit een drie- en vijfdeurs, een pick-up en een nieuw compact model.

Range Rover Evoque Convertible

De Range Rover-lijn wordt uitgebreid met drie nieuwe modellen: een Mini Evoque met een lengte van minder dan 4 meter, een ‘Evoque XL’ die tussen de Range Rover Sport en de Evoque in komt te staan en de Evoque Cabriolet, waarvan we al eens een studiemodel voorbij zagen komen.

De ‘gewone’ SUV-lijn bestaat nu uit de Freelander en de Discovery. Beide modellen worden vernieuwd en krijgen gezelschap van nieuwe versies. Zo komt er een luxe topversie van de Discovery die de concurrentie moet aangaan met de BMW X5 en Mercedes-Benz M-Klasse. De nieuwe Freelander komt als vijf- en zevenzitter op de markt en er staat een ‘baby-Freelander’ in de planning, die het formaat heeft van de Evoque maar wel goedkoper geprijsd wordt.

Een exact tijdspad geeft Land Rover nog niet maar alle modellen komen tussen nu en 2020 op de markt. Een ambitieus plan, dat gepaard gaat met een de grootste investeringen ooit in de Britse auto-industrie.