Renault Floride

De invoering van wegenbelasting voor oldtimers heeft veel reacties teweeg gebracht. De Tweede Kamer is nu bereid om te kijken naar een oplossing voor oldtimersbezitters die weinig kilometers maken.

De soep wordt niet zo heet gegeten als 'ie in het regeerakkoord wordt opgediend. Het plan om wegenbelasting voortaan ook voor oldtimers te berekenen zorgde voor veel ophef. Veel oldtimerbezitters waren bang dat hun hobby onbetaalbaar zou worden.

Het verzet van onder andere Bovag en oldtimerclubs als KNAC heeft geholpen. De Tweede Kamer is bereid om te kijken naar een oplossing voor de échte liefhebbers en verzamelaars. Met andere woorden: er wordt gekeken naar een oplossing die het dagelijks gebruik van oldtimers moet ontmoedigen.

De kern van het probleem is namelijk dat veel bezitters van oude auto’s deze inzetten voor dagelijks gebruik. Dat is goedkoop in gebruik maar zorgt ook voor vervuiling, vooral in de grote steden. De overheid gaat bekijken of het mogelijk is om via nieuwe regels onderscheid te maken in de échte klassiekerliefhebbers en bezitters van oude auto’s die slechts goedkoop willen rijden.