Mazda zet de lijn voort in de ontwikkeling van mooi gelijnde auto's. Dat blijkt uit foto's die gelekt zijn van de nieuwe Mazda 3, een auto die nog een flinke weg te gaan heeft voor hij in de showrooms zal staan. 

Het gebeurt. Een blanco envelop met geheime afbeeldingen die wordt afgeleverd bij de media, in dit geval het Engelse tijdschrift Auto Express. Dit keer zaten er prints in van foto's - of van computerbeelden van de ontwerpafdeling - waarop de nieuwe Mazda 3 in volle glorie te zien is. Hierbij tonen we je de scans van deze prints. 

Hoewel we dus met korrelige afbeeldingen te maken hebben is duidelijk de richting te zien waar Mazda heen wil gaan met de nieuwe 3. De grote grille in de vorm van een wapenschild borduurt voort op de onlangs gepresenteerde Mazda 6, terwijl details zoals de smalle luchtinlaat onderaan afgeleid worden van de Kodo-ontwerptaal.

Vooral zet Mazda de mooie lijnen voort waarmee de laatste modellen zijn getekend en van vouwen op de flanken zijn voorzien. Daarmee werd begonnen onder leiding van voormalig Mazda-ontwerper Laurens van den Acker maar het lijnenspel krijgt nu nog meer kans om natuurlijk en in ronde vorm te zwieren, en zo tot een dynamische, fraaie auto te komen. 

Het debuut van de nieuwe Mazda 3 wordt pas over een klein jaar verwacht; voordat 'ie bij de dealer staat is het alweer 2014. De auto wordt volledig opnieuw ontwikkeld met behulp van de brandstofbesparende SkyActiv-technologie. Hij zal dus zuiniger en schoner zijn, evenals lichter van gewicht.