Corvette-fans, noteer in je agenda: 13-1-13. Want op zondag 13 januari 2013 debuteert de geheel nieuwe generatie Chevrolet Corvette in Detroit. Vooruitlopend daarop presenteert het Amerikaanse merk nu al het nieuwe logo. 

Sinds 2007 werkt General Motors, het moederbedrijf van Chevrolet, al aan de opvolger van de Corvette 6 (hier afgebeeld). De Corvette 7 wordt een volledig nieuw model met een aangepast exterieur, interieur en verbeterde techniek. Of, zoals hoofdingenieur Tadge Juechter het uitdrukt: "Er zijn in de C7 twee onderdelen overgenomen van de C6: het luchtfilter voor het interieur en de handgreep voor het dakpaneel." 

Chevrolet richt zich op een fraai design, verfijning, efficiëntie en een speciale rijderservaring. De sportwagen wordt uitgevoerd met de nieuwe, 'Gen V' (vijfde generatie) V8-motor met directe injectie. Deze is zuiniger, kleiner en lichter in gewicht dan z'n Gen IV-voorganger. Deze week heeft Chevrolet bevestigd dat de zevende generatie Corvette wordt geïntroduceerd aan de vooravond van de autoshow in Detroit, op de bijzondere datum '13-1-13'.  

De vlaggen zijn moderner, technischer en gedetailleerder en benadrukken zo het nieuwe design

Daarop vooruitlopend zijn een website en facebook-pagina geopend. Ook heeft Chevrolet deze week, bij de viering van het American Le Mans Series-kampioenschap door Corvette Racing, alvast het nieuwe 'Crossed Flags'-logo voor de Corvette 7 gepresenteerd. De sportauto draagt het embleem met de twee gekruiste vlaggen al sinds de Corvette in 1953 werd geïntroduceerd.

"De compleet nieuwe, zevende generatie Corvette verdient een nieuw embleem", zo zei Ed Welburn, de vice-voorzitter van GM's wereldwijde ontwerpafdeling. "De vlaggen zijn veel moderner, technischer en gedetailleerder, waarmee het ingrijpend nieuwe design van de auto wordt benadrukt."