Peugeot onthult de 208 GTi. Voor wie met weemoed terug denkt aan de 205 GTi goed nieuws, want de 208 GTi moet oude tijden doen herleven.

Op de autosalon van Parijs dit najaar schittert de 208 GTi. Een 200 pk sterke 1.6 THP zorgt voor een acceleratietijd van 7 seconden voor de standaardsprint van 0-100 km/u. Van 80 naar 120 km/u in de vijfde versnelling neemt dezelfde tijd in beslag. De turbomotor produceert dankzij een nieuw uitlaatsysteem een sportief geluid bij alle toerentallen.

De veren, schokdempers, stabilisatorstang en het subframe voor en achter zijn aangepast. Dat zorgt voor meer stabiliteit in bochten en een sportievere rijbeleving. De besturing is ook aangepakt en reageert directer op commando’s van de bestuurder.

Naast de technische aanpassingen draait het bij de GTi natuurlijk ook om de looks. Een zwarte diffusor, trapeziumvormige uitlaatpijpen en een GTi-logo op de achterste stijl vallen direct op. De grille heeft een ‘3d-blokmotief’, geïnspireerd op een finishvlag. Er zijn diverse rode details, zoals de onderrand van de grille, remklauwen en het Peugeot-opschrift aan de achterkant. In het interieur overheerst de kleur zwart en kleden rode en chromen details de boel aan.

Peugeot brengt bij de verkoopstart een gelimiteerde uitvoering uit van de 208 GTi. Er worden slechts vijftig exemplaren van deze versie gebouwd. Meest bijzonder is dat de onderrand van de grille is gespoten in de kleuren van de Franse vlag.