Ford heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de Mondeo Wagon, nadat eerder vandaag al plaatjes van de Europese versie van de vijfdeurs hatchback naar buiten kwamen. En er is meer: de nieuwe Mondeo wordt ook als hybride leverbaar.

Ford plant een groots modellenoffensief en de nieuwe Mondeo speelt daarin een belangrijke rol. De middenklasser komt wederom als vierdeurs, vijfdeurs en als Wagon, van die laatste zie je hier de eerste afbeeldingen.

Ford gaat de nieuwe Mondeo ook als hybride leveren. Technische details ontbreken nog maar de eerste foto’s hebben we wel al. De komst van de 1.0 Ecoboost-motor meldden we eerder vandaag en geeft aan dat Ford op technisch gebied bij de nieuwe Mondeo een stap verder durft te gaan.

Voor het eerst biedt Ford de middenklasser ook aan met vierwielaandrijving in combinatie met een dieselmotor. Een andere technische innovatie is de opblaasbare gordel, een vinding die debuteert op de Mondeo. Het is ook de eerste auto in zijn segment die leverbaar wordt met led-koplampen.