De Mercedes-Benz B-Klasse laat zich van zijn groene kant zien. De B200 Natural Gas Drive rijdt op aardgas en voldoet aan de Euro6-uitlaatgasnorm.

De Mercedes-Benz B-Klasse komt binnenkort op de markt in een aardgasuitvoering. Die heet B200 Natural Gas Drive en kan op aardgas of biogas rijden. Het brandstofverbruik ligt 16 procent lager dan bij een vergelijkbare benzine-uitvoering. De CO2-uitstoot van 115 g/km is goed voor 20 procent bijtelling en de ‘groene’ B-Klasse voldoet nu al aan de Euro6-uitlaatgasnorm.

Mercedes geeft voor de Natural Gas-uitvoering een verbruik op van 4,2 kg aardgas per 100 kilometer. De actieradius is maximaal 500 kilometer, een volle tank kost – uitgaande van een kilogramprijs van 0,98 euro – ruim 20 euro. De brandstof wordt opgeslagen in drie tanks die in de dubbele wagenvloer onder de achterbank zijn ondergebracht.

Voor noodgevallen (als er geen aardgasstation in de buurt is) heeft de B200 een 12 liter grote benzinetank aan boord. Het is niet mogelijk om handmatig over te schakelen op benzine, de Mercedes doet dit automatisch als de aardgastanks leeg zijn.

Prijzen zijn nog niet bekend, de B200 Natural Gas Drive wordt nog dit jaar leverbaar.