De Audi A3 Sportback is helemaal nieuw. Wel goed kijken, want op het eerste gezicht denk je met het oude model te maken te hebben. 

Zeer herkenbaar. Dat is in twee woorden de nieuwe A3 Sportback. Nieuw maar toch hetzelfde, waardoor de huidige bezitters van een A3 Sportback zonder cultuurshock kunnen overstappen in het nieuwe model. Audi benadrukt vooral de praktische inborst van de A3 Sportback.

De bagageruimte is met 380 liter 10 liter groter geworden. De langere wielbasis ten opzichte van de driedeurs komt vooral ten goede aan de achterpassagiers, die meer beenruimte hebben. Als je de maten van de A3 Sportback vergelijkt met die van het huidige model dan zie je dat de auto enkele centimeters is gegroeid. De lengte is nu 4,31 meter.

De A3 Sportback wordt leverbaar met een breed motorenpalet. Het feest begint met de 1.2 TFSI en loopt via de 122 pk sterke 1.4 TFSI (later volgt de nieuwe 1.4 met cilinderuitschakeling) tot de 1.8 TFSI met 180 pk. De drie beschikbare diesels zijn de 1.6 TDI en twee 2.0 TDI’s, met 150 en 184 pk. De sterkste diesel- en benzinemotoren zijn met vierwielaandrijving leverbaar.

De A3 Sportback staat vanaf februari 2013 in de showrooms, wat de prijzen zijn kunnen we je nog niet vertellen.