Spyker Cars-CEO Victor Muller heeft zich aan zijn woord gehouden: op het Pebble Beach Concours d'Elegance onthult het bedrijf de open versie van de B6 Venator.

Deze week verscheen het op de facebook-pagina van Spyker Cars: 'De Spyker B6 Venator #Spyder maakt zijn wereldwijde debuut volgende maand op Pebble Beach!' Daarmee houdt CEO Victor Muller zich aan zijn belofte dat de open versie van de B6 Venator nog dit jaar wordt gepresenteerd.

Het is nog onbekend of de Spyder een echte roadster wordt of een inklapbaar dak krijgt. Net als de gesloten B6 Venator (hier afgebeeld) gaat het om een conceptcar. De B6 Venator coupé gaat al vanaf volgend jaar in productie, dus we verwachten dat de conceptcar goed weergeeft hoe het uiteindelijke productiemodel eruit zal komen te zien.

De techniek onder de motorkap zal geen verrassing zijn maar overeenkomen met die van de coupé: een 3,5 liter V6-motor en zestraps automaat drijven de achterwielen aan. Dankzij de carbon body zal de auto circa 1.375 kg wegen. 

Voor de B6 Venator Spyder circuleert een bedrag van 125.000 euro, dus overeenkomstig de gesloten broer. De Spyder gaat concurreren met auto's als de Audi R8. En o ja, aangezien we al in de 'volgende maand' zitten duurt het nog slechts 2 weken voordat we het nieuwe Spyker-model te zien krijgen: het debuut is op 18 augustus op het prestigieuze Pebble Beach Concours d'Elegance in Californië.