Spyker B6 Venator Concept

Spyker heeft bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers opnieuw bevestigd dat de B6 Venator in 2014 op de markt komt. Daarvoor heeft het merk nog wel geld nodig.

Spyker blijft vasthouden aan de productiestart van de B6 Venator in 2014. In de eerste helft van 2014 komt de auto in Europa op de markt. Het merk wil zowel een coupé als een Spyder introduceren. Die laatste wordt later deze week onthuld op het Concours d’Elegance van Pebble Beach in California.  

Er nog wel een ‘maar’, zoals altijd bij Spyker. Het merk heeft namelijk geld nodig om de verdere ontwikkeling, de productie en de introductie van de B6 Venator te bekostigen. Spyker verwacht dit geld snel bij elkaar te hebben maar zegt er ook bij dat als dit niet lukt het voortbestaan van het merk ‘uiterst onzeker’ is.

Hoewel de Nederlandse sportautobouwer met de onthulling van de B6 Venator Spyder Concept later deze week zich van zijn beste kant laat zien wordt er achter de schermen hard gewerkt om meer geld te vinden. Spyker is een kat met negen levens, waarvan er acht zijn opgebruikt.