Cadillac presenteert de Elmiraj Concept. Dat is een ouderwets lekkere, Amerikaanse coupé met een lengte van meer dan 5 meter en een V8 in het vooronder.

Gelukkig, ze bestaan nog. De Amerikaanse ‘slagschepen’. Dat de Cadillac Elmiraj ‘slechts’ een conceptcar is mag de pret niet drukken. In een tijd waarin alles draait om CO2-uitstoot en elektromotoren is de Elmiraj een heerlijke afwisseling.

De conceptcar heeft een lengte van 5,20 meter en biedt plaats aan vier personen. Cadillac noemt ‘m een ‘grand coupé’ en dat lijkt inderdaad de meest toepasselijke omschrijving te zijn. De Elmiraj rijdt op 22 inch wielen en heeft een super-de-luxe interieur, dat is vervaardigd van speciale materialen als titanium, kamelenleder en tropisch palissanderhout uit Brazilië.

Onder de lange motorkap ligt geen geknepen viercilindertje maar een 4,5 liter V8. Met twinturbotechniek, dat wel, want ook Cadillac gaat mee met z’n tijd. Het blok is gebaseerd op de nieuwe V6 die het merk gaat leveren in de nieuwe CTS. Met 500 pk en 678 Nm heeft de Elmiraj aan power geen gebrek maar daarbij moet aangetekend worden dat de auto met 1.814 kilogram geen lichtgewicht is.

Gaat ‘ie in productie? Het antwoord is kort maar krachtig: nee. De Elmiraj zal als inspiratiebron voor toekomstige luxemodellen dienen.