Maak kennis met de nieuwe Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid: 69 g/km, 1 op 33, 14 procent bijtelling en 0-100 km/u in 5,5 seconden. Onmogelijk? Nee hoor.

De Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid is officieel! 14 procent bijtelling op een Mercedes-Benz S-Klasse, het kan echt. Dankzij een plug-in hybride aandrijflijn met 328 pk sterke V6 benzinemotor en een 80 kW (107 pk) krachtige elektromotor. De S500 Plug-in Hybrid kan over een afstand van 30 kilometer geheel elektrisch rijden.

De CO2-uitstoot is slechts 69 g/km en het verbruik 3,0 liter per 100 kilometer (1 op 33,3). Hiermee is de S-klasse zuiniger dan een Prius, op papier dan. Want het prestatiepotentieel is groot en om die mooie verbruikscijfers te scoren zal je een groot deel van de overvloedige hoeveelheid pk's links moet laten liggen. Als het moet accelereert de S500 in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt 'ie een topsnelheid van 250 km/u.

Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid

Er zijn vier hybride-modi, die je met een druk op de knop inschakelt: Hybrid, E-Mode, E-Save en Charge. De volledig elektrische modus is de E-Mode, E-Save zorgt er juist voor dat de batterij opgeladen blijft zodat je op een later tijdstip elektrisch kunt rijden. De S-Klasse beschikt over een intelligent energiemanagement, dat niet alleen de huidige rijcondities analyseert maar ook die van de komende 8 kilometer. Zo ‘weet’ de S-Klasse op basis van de ingestelde bestemming op het navigatiesysteem of er bijvoorbeeld een afdaling (opladen) of beklimming (extra power nodig) op de route ligt. Het slimme recuperatiesysteem zorgt ervoor dat zoveel mogelijk remenergie wordt opgeslagen.

De Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid debuteert op de autoshow van Frankfurt begin september. Begin volgend jaar verschijnt de hybride bij de dealers. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.