Jaguar heeft enkele verbeteringen doorgevoerd aan de XJ voor modeljaar 2014. Vooral de achterpassagiers profiteren ervan.

Jaguar frist de XJ op voor het nieuwe modeljaar. Hoewel de meeste verbeteringen zijn doorgevoerd aan de uitvoering met lange wielbasis, heeft Jaguar ook twee motorische nieuwtjes. De 3.0 V6 is voortaan optioneel met vierwielaandrijving te verkrijgen en een start/stop-systeem zit nu standaard op alle motoren.

Jaguar heeft blijkbaar nogal wat verbeterpunten ontvangen van zijn – veeleisende – klanten over het comfort achterin bij de versie met lange wielbasis. Daarom voert het merk flink wat wijzigingen door. Zitten kan voortaan op verbeterde stoelen in ‘airline style’. Deze zijn uitgebreid te verstellen en voorzien van drie massagestanden. Het verbeterde infotainmentsysteem, met twee beeldschermen die aan de voorstoelen zijn gemonteerd, en het opgewaardeerde audiosysteem zullen de veeleisende XJ-koper tevreden stellen. Dat geldt ook voor de toegenomen hoofdruimte – die Jaguar heel eenvoudig heeft gecreëerd door twee ‘deuken’ in de plafondbekleding te maken – en de verbeterde, lees: meer comfortabele, achtervering.

Jaguar XJ 2014

Handig is de functie Conversation Assist, die het stemgeluid van de passagiers versterkt waardoor de mensen voorin met hun medereizigers achterin (en vice versa) kunnen communiceren zonder hun stem te verheffen.

De vernieuwde XJ maakt dit najaar zijn opwachting in de showrooms. De prijzen zijn nog niet bekend maar we verwachten hooguit enkele kleine wijzigingen.