Mysterieuze conceptcar

Er is een foto van een mysterieuze conceptcar verschenen. Merk en model zijn onbekend en wanneer we dat te horen krijgen ook.

Een originele manier van teasen is het zeker. Een foto van een conceptcar op internet zetten – via Wallpaper Magazine – en de logo’s weglaten. Het tijdschrift spreekt van een ‘verrassende make-over van een merk’.

En dus kan het grote speculeren beginnen. Veel media denken hier een conceptcar van een nieuw DS-model van Citroën te zien, de auto heeft inderdaad wel wat weg van de Numero 9 Concept die Citroën vorig jaar onthulde. Het Frans ogende steegje op de achtergrond helpt ook mee om in de richting van het Franse merk te denken.

Er zijn meer opties. Het zou bijvoorbeeld een conceptcar van de nieuwe Volvo S80 kunnen zijn. Volvo heeft al eerder met Concept Universe laten weten dat het publiek mag meedenken over de nieuwe designrichting van het merk. Dat studiemodel uit 2011 gooit het qua design over een hele andere boeg dan wat we van Volvo gewend zijn en dit myterieuze studiemodel zou een vervolg daarop kunnen zijn.

Derde optie is dat we hier de nieuwe Hyundai Genesis zien. De Koreanen toonden eerder dit jaar in Detroit al een chique ogend studiemodel van hun vlaggenschip. En vooruit, als vierde optie houden we Jaguar open. De klassieke grille maakt dat we dat merk niet kunnen negeren in dit verhaal. Bovendien werkt Jaguar aan een nieuwe middenklasse sedan, waarvan het hier getoonde studiemodel een voorbode zou kunnen zijn.

Optie 5 is dat we met z’n enorm voor de gek worden gehouden door Wallpaper Magazine. We houden het in de gaten en als we meer weten, dan lees je het uiteraard op deze site.