Shell tankstation

De exacte prijsverhoging voor benzine, diesel en LPG is vastgesteld. Voor LPG betaal je straks 9,2 cent per liter meer, diesel wordt 4,5 cent per liter duurder.

De belastingdienst heeft bekend gemaakt wat we in 2014 meer moeten gaan betalen voor een liter brandstof. Dat de accijnzen omhoog gaan per 1 januari was al bekend, nu is ook bekend welke inflatiecorrectie daar nog overheen komt.

Voor een liter LPG betaal vanaf 1 januari 9,2 cent meer, de diesel wordt 4,5 cent per liter duurder en benzine kost 1,5 cent meer. De accijns op benzine gaat niet omhoog, maar de heffingen ondergaan wel een inflatiecorrectie. Vakblad Tankpro meldt dat iets meer dan 60 procent van de benzineprijs naar de staatskas vloeit, bij diesel is 50 procent van de pompprijs voor de schatkist.

De bovengenoemde prijzen zijn onder voorbehoud van of het Belastingplan 2014 in z’n geheel door de Eerste Kamer komt volgende week. Pomphouders in de grensstreek zijn fel tegen de accijnsverhoging omdat ze oneerlijke concurrentie vrezen van tankstations die over de grens zijn gevestigd. Onlangs trokken de Nederlandse pomphouders naar de Den Haag om te demonsteren.